Най-много кибератаки към страната ни има от територията на Русия. Това

...
Най-много кибератаки към страната ни има от територията на Русия. Това
Коментари Харесай

Увеличават се кибератаките към България, най-много са от Русия

Най-много хакерски атаки към страната ни има от територията на Русия. Това разгласи заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов, представен от Българска национална телевизия.

По време на конференцията сред България и Кралската прокуратура на Англия на тематика " Киберсигурност " той акцентира, че киберпрестъпленията са закононарушенията на новото време и са такива, за които няма граници.

По негови думи човек може да е в една страна, само че да прави закононарушения в друга. По тази причина положителното съдействие сред правоохранителните и правоприлагащите органи било от изключителна значимост, с цел да може тези закононарушения да бъдат разкрити и причинителите изправени пред съд.

За страдание киберпрестъпленията се усилват, означи Сарафов. Той регистрира, че животът се цифровизира от ден на ден и се усилва броят на доставчиците на облачни услуги.

Шефът на Национална следствена служба съобщи, че все по-голяма част от информацията отива в облачното пространство и евентуално съвсем всички закононарушения, които се правят и в действителния живот.

Той означи, че във виртуалния свят остават повече следи, в сравнение с в действителния, стига да може човек да ги търси.

" С нужните механически благоприятни условия и с нужния програмен продукт, с който разполагаме точно с помощта на сътрудниците ни от Съединените щати и Англия за нас те са елементарно доказуеми. Нека никой да не си мисли, че е прикрит зад компютъра и е неизвестен. Напротив - тези закононарушения даже се потвърждават по-лесно, стига да имаме нужните знания и съоръжение, и като програмен продукт, и като хардуер ", акцентира Сарафов и добави, че сега страната ни разполага с такова с помощта на Англия и Съединени американски щати.

Той уточни, че обикновено хакерските атаки се правят от Русия.

Имаме известни подозрения, че в Русия са структурирани специфични звена за такива офанзиви, дали са на държавно равнище, дали са се структурирали група хакери, занапред ще установим, разяснява Сарафов.

Той още веднъж уточни, че главно хакерските атаки и закононарушения се правят от територията на Русия, заради което комуникацията с съветските управляващи е сложна, защото явно от там било мъчно да се чакат сърдечност и връзка.

Припомняме, в рамките на месец бяха осъществени няколко хакерски офанзиви против държавен уебсайт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР